harta site | cautare
 
 
 Home  Summit  Media  NATO  Romania  Bucuresti 
 
 Home > Media > Centrul de presa > News
 
Inapoi

Cioroianu: Ameninţãrile lui ben Laden nu sunt de naturã sã punã Ón pericol organizarea summit-ului
Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a declarat, joi, cã ameninţãrile lansate de Osama ben Laden nu sunt de naturã sã punã în pericol organizarea summit-ului NATO sau agenda politicã a acestuia.
"Privitor la ameninţãrile lui Osama ben Laden, ele nu sunt în mãsurã sã punã în pericol nici organizarea summit-ului de la Bucureşti, nici tematica sau agenda politicã a evenimentului", a spus Cioroianu.
Intrebat ce poziţie are România dacã se va pune în discuţie trimiterea de trupe suplimentare în Afganistan, în contextul în care mai multe state aliate au ridicat aceastã problemã, ministrul de Externe a refuzat sã se pronunţe pânã în clipa în care va exista o solicitare oficialã în acest sens.
El a adãugat însã cã, în ceea ce priveşte Afganistanul, problema este diferitã faţã de cea din Irak. El a precizat cã în Afganistan este practic vorba despre "inventarea şi reconstruirea unui stat".
Liderul al-Qaida, Osama ben Laden, a ameninţat, miercuri, Uniunea Europeanã pentru publicarea caricaturilor profetului Mahomed. într-un mesaj audio publicat pe Internet într-un moment care coincide cu ziua naşterii fondatorului Islamului, ben Laden a afirmat cã desenele, considerate ofensatoare pentru musulmani, sunt parte a unei "noi cruciade", în care a fost implicat şi Papa Benedict al XVI-lea.
CIA este convinsã cã vocea din mesajul audio difuzat miercuri aparţine liderului al-Qaida, Osama ben Laden, a declarat joi un oficial american din cadrul serviciilor de informaţii, citat de Reuters.
Oficialul citat a descris conţinutul mesajului drept "parte a campaniei lor propagandistice în desfãşurare" şi o "propagandã uzatã". El a declarat cã nu poate preciza când a fost înregistrat mesajul.

(Sursa: Mediafax)