harta site | cautare
 
 
 Home  Summit  Media  NATO  Romania  Bucuresti 
 
 Home > Media > Centrul de presa > News
 
Inapoi

Cioroianu: Extinderea NATO ar putea fi impiedicata de diferendul Grecia-Macedonia
Ministrul Afacerilor Externe Adrian Cioroianu afirmă că extinderea Alianţei Nord Atlantice ar putea fi împiedicată de nesoluţionarea diferendului dintre Grecia şi Macedonia.
'Trebuie să vă spun că după toate aceste runde de negocieri, problema principală care ar putea duce la o împiedicare a extinderii cu cei trei candidaţi (Albania, Croaţia, Macedonia n.red.) rămâne încă acel diferend între Macedonia şi Grecia', a declarat, joi, Adrian Cioroianu, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.
Cioroianu şi-a exprimat speranţa că cele două părţi vor folosi cele 12 zile rămase până la summit manifestând 'flexibilitatea necesară pentru a trece peste acest impas'.
De altfel, şeful diplomaţiei române recunoştea că problemele cele mai delicate ţin de agenda politică şi a extinderii.
In acelaşi timp, el a adăugat că la Bruxelles au avut loc deja patru runde de negocieri pe probleme care vor fi discutate la summitul de la Bucureşti.
Intrebat care ar putea fi lucrurile care ar putea afecta desfăşurarea summitului, Cioroianu a spus că 'cel mai mult se teme de lucrurile la care nu ne gândim în acest moment'.
'Deşi instituţiile implicate au fost destul de numeroase, de multe ori şi în România se pot întâmpla şi acele evenimente surpriză pe care sincer nu mi le doresc', a subliniat ministrul de Externe.
El a adăugat că reflectarea summitului ar putea fi umbrită de nemulţumirea populaţiei Capitalei care ar putea fi pusă în situaţia să întârzie 'drumul lor către locul de muncă'.
'Aş regreta dacă aceste nemulţumiri, printr-o reflectare exarcebată, ar pune în umbră ceea ce s-a discutat la summit', a conchis Cioroianu.

(Sursa: Rompres)