harta site | cautare
 
 
 Home  Summit  Media  NATO  Romania  Bucuresti 
 
 Home > Media > Centrul de presa > News
 
Inapoi

Teodor Melescanu: Speram ca Summit-ul NATO sa aduca o noua strategie in privinta Afganistanului
Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, spera ca Summit-ul NATO din 2 - 4 aprilie de la Bucuresti sa aduca o noua viziune si o strategie coerenta in privinta Afganistanului.
Aflat pe aerodromul din Bobocu, cu ocazia repatrierii militarului-erou cazut la datorie in Afganistan, ministrul Apararii a subliniat ca Armata Romana va acorda o atentie sporita sprijinirii si formarii armatei afgane.
Ministrul Teodor Melescanu a precizat ca nu a discutat niciodata despre retragerea trupelor din Afganistan si si-a exprimat speranta ca la Summit-ul de la Bucuresti sa fie adoptat un program de actiune care sa mute accentul de pe implicarea Romaniei in Afganistan spre un transfer gradual catre armata nationala.
Teodor Melescanu considera ca, la Bucuresti, aceasta va fi strategia convenita pentru Afganistan - de sporire a implicarii si preluarii sarcinilor de securitate de catre armata afgana si de catre fortele de securitate afgane.
“Si speram ca, in maximum un an de zile, sa se treaca la o asemenea viziune”, a mentionat ministrul Apararii.
Intr-o declaratie recenta, ministrul Apararii si-a exprimat intentia unei suplimentari a trupelor romane din Afganistan.

(Sursa: Rompres)