harta site | cautare
 
 
 Home  Summit  Media  NATO  Romania  Bucuresti 
 
 Home > Media > Centrul de presa > News
 
Inapoi

Casa Alba a dat publicitatii programul presedintelui Bush in Romania
Presedintele SUA, George W. Bush va sosi la Bucuresti la 1 aprilie, dupa o vizita in Ucraina. Pe 2 aprilie dimineata, liderul de la Casa Alba va rosti un discurs la Bucuresti, dupa care se va deplasa la Constanta unde se va intalni cu presedintele Romaniei, Traian Basescu. In cursul aceleiasi zile, el va reveni la Bucuresti pentru a se intalni cu secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, iar apoi va lua parte la o cina de lucru alaturi de liderii statelor NATO. Programul presedintelui Bush a fost dat publicitatii de catre consilierul sau pe probleme de securitate nationala, Stephen Hadley. Acesta a precizat ca joi, 3 aprilie, presedintele Bush "va participa la Summit-ul NATO de la Bucuresti, la care sunt asteptate decizii in legatura cu primirea de noi membri". Bush va participa apoi la o reuniune in cadrul Summit-ului cu liderii tarilor care vor primi in cursul diminetii invitatia de aderare, a spus Hadley, adaugand ca presedintele SUA va asista si la Consiliul Parteneriatului Euro-Atlantic (Euro-Atlantic Partnership Council), care va fi sub forma unui pranz de lucru.     Dupa pranz, George W. Bush va participa la intalnirea dedicata Afganistanului, alaturi de liderii celorlalte state aliate, dar si  de presedintele Hamid Karzai, secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon, statele partenere in Afganistan si reprezentanti ai UE si ai Bancii Mondiale.
Vineri, 4 aprilie, presedintele Bush va lua parte la reuniunea Consiliului NATO - Ucraina, urmat de o reuniune a Consiliului NATO - Rusia, a mai spus Hadley, adaugand ca Bush se va intalni, in aceeasi zi, cu premierul roman, Calin Popescu Tariceanu.
"Romania este un partener apropiat al Statelor Unite si s-a dovedit a fi un aliat de valoare al NATO dupa ce s-a alaturat Aliantei, in 2004. Cei doi presedinti vor discuta despre o gama de probleme bilaterale", a precizat oficialul american. Stephen Hadley a adaugat ca organizarea Summit-ului NATO la Bucuresti "este o marturie a modului in care procesul de extindere a NATO a contribuit la transformarea cu succes a Romaniei si a altor noi democratii din Europa Centrala si de Est".

(Sursa: Mediafax)