harta site | cautare
 
 
 Home  Summit  Media  NATO  Romania  Bucuresti 
 
 Home > Media > Centrul de presa > News
 
Inapoi

Serghei Lavrov: Intalnire Bush-Putin cu ocazia Summit-ului de la Bucuresti
Presedintii Rusiei si SUA, Vladimir Putin si George W. Bush, intentioneaza ca, inainte de întrevederea din 6 aprilie de la Soci, sa se intalneasca cu ocazia summitului NATO de la Bucuresti, la care cei doi lideri politici vor fi prezenti. Potrivit ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, presedintii rus si american vor discuta probleme legate de scutul american antiracheta si de Tratatul privind reducerea fortelor convenţionale în Europa (CFE) in cadrul reuniunilor de la Soci si Bucuresti.
George W. Bush a anuntat miercuri ca a acceptat invitatia lui Vladimir Putin de a se deplasa la 6 aprilie la resedinta de vacanta a acestuia de la Soci, dupa summitul NATO din 2-4 aprilie din Romania, pentru discutii pe tema scutului antiracheta american in Europa.
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a precizat, joi, ca presedintii Rusiei si SUA vor discuta cu ocazia reuniunii Consiliului Rusia-NATO, ce va avea loc in cadrul summitului Aliantei de la Bucuresti, precum si in cadrul intrevederii de la Soci toate problemele-cheie legate de securitatea europeana.”Tara noastra, Rusia, si SUA poarta principala responsabilitate pentru securitatea in regiunea europeana si euroatlantica. Principalele dosare sunt scutul antiracheta, Tratatul CFE, rachetele cu rază scurta si medie de actiune, demilitarizarea spatiului”, a mai spus Serghei Lavrov.

(Sursa: Rompres)