harta site | cautare
 
 
 Home  Summit  Media  NATO  Romania  Bucuresti 
 
 Home > Media > Centrul de presa > News
 
Inapoi

Presedintele Basescu spera ca la summitul NATO va fi adoptata o strategie pentru Afganistan
Romania spera ca la summitul NATO ce va avea loc la Bucuresti in perioada 2-4 aprilie sa se contureze o “strategie” pentru Afganistan care sa nu se limiteze la trimiterea de noi trupe, a declarat joi presedintele Traian Basescu.
“Speram ca in cadrul summitului NATO sa se contureze o viziune, o strategie in ceea ce priveste Afganistanul, care nu mai trebuie perceput doar ca un camp de batalie”, a declarat Traian Basescu in cadrul unei intalniri cu presa straina. O asemenea strategie “nu ar trebui sa se axeze exclusiv pe desfasurarea de trupe suplimentare, ci si pe solutii de dezvoltare” a tarii, a precizat el. “Alianta Nord-Atlantica trebuie sa demonstreze ca interventia militara este urmata de un proiect de dezvoltare”, a adaugat presedintele Romaniei.
Traian Băsescu,  a declarat ca “Romania are intentia de a-si mentine angajamentul in Afganistan si deja a raspuns la solicitarea de a trimite trupe suplimentare, marind contingentul sau de la 500 la 780 de oameni si acceptand ca acestia sa fie redislocati in sudul tarii”. Bucurestiul “dispune de resurse” pentru a-si intari prezenta militara si ar putea disloca in Afganistan o unitate suplimentara, dar “asteapta un angajament in acest sens din partea tuturor statelor membre, in special in sudul tarii”, unde luptele impotriva talibanilor sunt cele mai dure, a adaugat seful statului roman.

(Sursa: Rompres)