harta site | cautare
 
 
 Home  Summit  Media  NATO  Romania  Bucuresti 
 
 Home > Media > Centrul de presa > News
 
Inapoi

In perspectiva proclamarii independentei NATO isi suplimenteaza trupele din Kosovo
NATO a mobilizat un nou batalion în Kosovo in perspectiva anuntatei proclamari a independentei provinciei de catre liderii de la Pristina, a declarat miercuri un oficial din cadrul Aliantei, citat de AFP. Purtatorul de cuvant al trupelor NATO din Kosovo (KFOR), Bertrand Bonneau, a declarat ca mobilizarea batalionului format din 560 de militari italieni "a inceput la 21 ianuarie". "Acest batalion va efectua antrenamente pe teren sub comanda KFOR incepand cu 4 martie 2008", a declarat el. NATO a mobilizat circa 17.000 de militari în cadrul trupelor KFOR.
Purtatorul de cuvant al KFOR a subliniat că militarii italieni fac parte din fortele de rezerva "mobilizate in mod regulat" in cadrul "operatiunilor de rutina". "Acest fapt permite, de asemenea, demonstrarea capacitatii NATO de a-si spori efectivele de pe teren in termen foarte scurt", a adăugat acesta.
Politia din Kosovo a anuntat miercuri ca pregateste un plan special, denumit "Statutul", pentru ziua in care Pristina isi va declara independenta. Potrivit presei locale, planul prevede sporirea efectivelor politiei in enclavele unde traiesc cei aproximativ 100.000 de sarbi din Kosovo.
(Sursa: Mediafax)