harta site | cautare
 
 
 Home  Summit  Media  NATO  Romania  Bucuresti 
 
 Home > Media > Centrul de presa > News
 
Inapoi

George W. Bush: Sustinem MAP pentru Ucraina si Georgia
Presedintele american George W. Bush a reafirmat, marti, la Kiev, sprijinul tarii sale pentru primirea Ucrainei si Georgiei in Planul de Acţiune pentru Aderarea la NATO, decizie care ar face din aceste doua foste republici sovietice candidate oficiale la intrarea in Alianta Nord-Atlantica. “Sustinem MAP pentru Ucraina si Georgia”, a declarat presedintele Bush, in conferinta de presa comuna sustinuta cu omologul sau ucrainean Viktor Iuscenko.
Liderul american a subliniat ca Rusia “nu va avea drept de veto” la summitul NATO de la Bucuresti care urmeaza sa ia o decizie cu privire la Georgia si Ucraina. In acelasi timp, Bush a indemnat Rusia “sa nu se teama” de apropierea Ucrainei de NATO.
La randul sau, presedintele ucrainean Viktor Iuscenko s-a declarat increzator in faptul ca Ucraina va obtine ''un semnal pozitiv'' in cadrul summitului NATO de la Bucuresti, pentru a deveni oficial tara candidata la aderarea la Alianta. ''Sunt convins ca vom obtine un semnal pozitiv la Bucuresti '', a declarat Viktor Iuscenko.

(Sursa: Rompres)