harta site | cautare
 
 
 Home  Summit  Media  NATO  Romania  Bucuresti 
 
 Home > Media > Centrul de presa > News
 
Inapoi

Prima delegatie oficiala la Summit-ul NATO a sosit la Bucuresti
Prima delegaţie oficială la summit-ul NATO, cea a Macedoniei, a sosit la Bucureşti, marţi, în jurul orei 12.00.
La ora transmiterii acestei ştiri, delegaţia macedoneană este condusă spre locul rezervat de cazare, cu asigurarea măsurilor de protecţie şi securitate.
Maşinile din coloanele oficiale care vin să preia delegaţiile oficiale de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă sunt controlate antitero la intrarea în aeroport, iar la capetele de pistă se află elicoptere de supraveghere ale Ministerului Apărării, informează CNSS.
"Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, pentru securitatea aeronavelor oficiale, la capetele de pistă sunt postate elicoptere de supraveghere ale Ministerului Apărării. Pentru o mai mare siguranţă, coloanele oficiale care vin să preia delegaţiile sunt controlate antitero încă o dată la intrarea în aeroport. Inclusiv maşinile de ambulanţă sunt verificate de echipele de antiterorişti", precizează Comandamentul Naţional pentru Securitatea Summit-ului (CNSS).
Avioanele cu care sosesc delegaţiile sunt garate pe aeroport şi puse sub paza forţelor antitero ale Serviciului Român de Informaţii, menţionează CNSS.
Conform sursei citate, coloanele oficiale ale SPP sunt pregătite să preia demnitarii care sosesc marţi la Bucureşti. Este vorba despre şase şefi de stat, precum şi de oficiali ai NATO, prim-miniştri, miniştri de Externe şi ai Apărării.
Printre demnitarii care urmează să sosească la Bucureşti în cursul zilei de marţi se află secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, preşedintele SUA, George W.Bush, preşedintele Georgiei, Mihail Saakaşvili.

(Sursa: Mediafax)