harta site | cautare
 
 
 Home  Summit  Media  NATO  Romania  Bucuresti 
 
 Home > Media > Centrul de presa > News
 
Inapoi

Scheffer: Problemele dintre Rusia si NATO depind de deschiderea lui Putin la Bucuresti
Identificarea la Bucureşti a răspunsurilor la problemele existente între Rusia şi NATO pe teme cum ar fi Kosovo, scutul antirachetă şi Tratatul CFE depinde de deschiderea cu care va veni în România preşedintele Vladimir Putin, a declarat, miercuri, secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer.
'La problemele în discuţie la Consiliul NATO-Rusia de vineri se vor găsi răspunsuri în funcţie de Putin, dacă el va veni lipsit de prejudecăţi', a apreciat Scheffer în discursul susţinut la conferinţa Forumul Transatlantic organizată de German Marshall Fund.
El a arătat că există o cooperare bună a Alianţei cu Moscova pe teme cum ar fi sprijinul Rusiei pentru transporturile necesare misiunii ISAF din Afganistan, instruirea ofiţerilor afgani care combat traficul de droguri din această ţară, lupta globală împotriva terorismului, operaţiunile de salvare pe mare.
'Lipseşte însă un impuls politic pentru o colaborare strategică superioară', a punctat secretarul general al NATO.
Scheffer şi-a exprimat însă încrederea că discuţia din cadrul Consiliului NATO-Rusia va fi una constructivă în ideea de a găsi soluţii reale la problemele existente şi nu doar pentru a marca nişte puncte de imagine în detrimentul partenerilor din Alianţă.

(Sursa: Rompres)