harta site | cautare
 
 
 Home  Summit  Media  NATO  Romania  Bucuresti 
 
 Home > Media > Centrul de presa > News
 
Inapoi

Intalnirea premierului Calin Popescu Tariceanu cu Secretarul General al ONU
Crearea unui Centru regional de excelenta pentru operatiunle ONU de mentinere a pacii a reprezentat unul dintre subiectele discutate astazi de premierul Calin Popescu Tariceanu cu secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite, Ban Ki-Moon, aflat la Bucuresti pentru summitul NATO.
Cooperarea Romaniei cu Orgnaizatia Natiunilor Unite a capatat noi dimensiuni dupa ce tara noastra a trecut din pozitia de beneficiar de asistenta in cea de donator, premierul Tariceanu subliniind in acest sens sprijinul constant al tarii noastre in favoarea consolidarii ONU pe scena internationala.

Calin Popescu Tariceanu: Am discutat cu domnul secretar general despre posibilitatile de evolutie a structurilor ONU existente in acest moment in Romania catre centre cu o arie de activitate subregionala sau regionala, spre exemplu, crearea Centrului regional de excelenta pentru pregatire pentru securitatea operatiunilor de mentinere a pacii.

Ban Ki-Moon: Romania este un sustinator puternic al misiunilor ONU. Sunt foarte recunoscator pentru acest sprijin generos si pentru participarea activa a Romaniei la operatiunile de mentinere a pacii, precum cea din Kosovo. Sper ca acest sprijin va continua.
(Sursa: Rador)