harta site | cautare
 
 
 Home  Summit  Media  NATO  Romania  Bucuresti 
 
 Home > Media > Centrul de presa > News
 
Inapoi

Liderii NATO s-au reunit în Consiliul Nord-Atlantic

Liderii celor 26 de state membre ale NATO s-au reunit, miercuri dimineaţa, în Consiliul Nord-Atlantic.
în deschiderea reuniunii, secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, şi preşedintele Traian Băsescu vor susţine câte un discurs, după care va avea loc o ceremonie de omagiere a militarilor ţărilor membre ale Alianţei.
Se aşteaptă ca, în cadrul Consiliului Nord Atlantic, Croaţia şi Albania să fie invitate oficial să adere la Alianţă.
Cu o seară în urmă, purtătorul de cuvânt al NATO, James Appathurai, a anunţat că există consens între statele membre ale Alianţei cu privire la aderarea a două state, Albania şi Croaţia, însă, 'în cazul Macedoniei, este cunoscut faptul că Grecia se opune aderării acestei ţări la Alianţă atât timp cât nu este soluţionată problema numelui ţării'.
'Există deocamdată consens în cazul a două din cele trei ţări aspirante. Grecia a declarat clar că va face uz de veto faţă de aderarea Fostei Republici Iugoslave a Macedoniei atât timp cât nu se rezolvă chestiunea denumirii acestei ţări', a spus Appathurai, referindu-se la temele discutate la dineul de lucru al şefilor de stat şi de guvern din statele membre NATO, desfăşurat la Palatul Cotroceni.
Summitul NATO de la Bucureşti a început, miercuri seară, cu un dineu de lucru al Consiliului Nord Atlantic oferit, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Traian Băsescu pentru şefi de delegaţii veniţi la reuniunea găzduită în Capitală, în perioada 2-4 aprilie.

(Sursa: Rompres)

 3.04. 2008 - Liderii NATO s-au reunit în Consiliul Nord-Atlantic