harta site | cautare
 
 
 Home  Summit  Media  NATO  Romania  Bucuresti 
 
 Home > Media > Centrul de presa > News
 
Inapoi

A inceput numaratoarea inversa

A inceput numaratoarea inversa pana la Summit-ul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) din 2- 4 aprilie 2008, de la Bucuresti. Vineri, 21 septembrie 2007, a fost semnat Memorandumul de Intelegere cu privire la organizarea Summit-ului de catre secretarul Consiliului Nord-Atlantic, Berndt A. Goetze, şi de subsecretarul de stat Victor Micula, coordonatorul departamentului din MAE însãrcinat cu organizarea evenimentului.
Conform lui Victor Micula, documentul semnat este unul tehnic, nu juridic şi stã la baza bugetãrii Summit-ului NATO, care se va desfasura la Palatul Parlamentului. Summit-ul de la Bucuresti va fi cel mai mare din istoria NATO deoarece, pe lângã cele 26 state membre ale Alianţei, vor participa toate cele 23 de tari care fac parte din Parteneriatul pentru Pace.

Prima impresie a reprezentantilor NATO, dupa o saptamana petrecuta la Bucuresti a fost clara: Palatul Parlamentului este grandios ! Aici sunt asteptati anul viitor 3.000 de inalti delegati si aproximativ 3.500 de jurnalisti.