harta site | cautare
 
 
 Home  Summit  Media  NATO  Romania  Bucuresti 
 
 Home > Media > Centrul de presa > News
 
Inapoi

Albania nu a primit garantii ca va fi invitata in NATO la Summitul de la Bucuresti
Premierul albanez Sali Berisha a dat asigurari, miercuri, statelor NATO ca va face tot posibilul pentru ca tara sa sa fie invitata sa adere la Alianta Atlantica la summitul ce urmeaza sa aiba loc la inceputul lunii aprilie la Bucuresti, dar nu a obtinut nicio garantie in aceasta privinta. “Tirana nu va precupeti niciun efort pentru a merita sa fie invitata pentru a-si negocia conditiile de aderare la NATO”, a afirmat Berisha, dupa doua ore de discutii cu secretarul general al Aliantei, Jaap de Hoop Scheffer, si cu reprezentantii celor 26 de state membre. Premierul albanez a promis ca legislativul de la Tirana va adopta doua legi importante cu privire la sistemul judiciar si sistemul electoral inainte de summitul de la Bucuresti.
Jaap de Hoop Scheffer a afirmat ca “nu s-a luat inca nicio decizie si nu exista nicio garantie”. El a adaugat ca ambasadorii l-au felicitat pe Berisha pentru progresele realizate in sectoarele care trebuie reformate pentru ca Albania sa poata fi invitata la summitul de la Bucuresti. ''Dorim ca aceste reforme sa devina ireversibile'', a subliniat Scheffer.
Un oficial al NATO a confirmat pentru AFP ca aliatii au exprimat preocupari fata de Albania, indeosebi în ce priveste criminalitatea organizata.
(Sursa: Rompres)