harta site | cautare
 
 
 Home  Summit  Media  NATO  Romania  Bucuresti 
 
 Home > Media > Centrul de presa > News
 
Inapoi

Melescanu: Romania isi mentine contributia la KFOR la nivelul actual
Ministrul roman al Apararii, Teodor Melescanu, a insistat, in cadrul Reuniunii Informale a Ministrilor Apararii din tarile NATO, asupra mentinerii contributiei Romaniei la KFOR la nivelul actual, de 150 de militari. Potrivit unui comunicat al Ministerului Apararii, Melescanu a subliniat necesitatea ca misiunea KFOR sa se canalizeze, conform mandatului, pe aspectele asigurarii securitatii si stabilitatii regionale, pastrandu-si neutralitatea fata de temele politice ale regiunii.
Conform MAp, cea mai mare parte a discutiilor abordate in timpul  reuniunii au fost axate pe operatiunea ISAF, desfasurata de NATO in  Afganistan. In pregatirea dezbaterii subiectului la summitul de la Bucuresti, a fost evidentiata necesitatea conturarii unei viziuni de perspectiva a implicarii NATO in Afganistan, bazata pe cresterea coeziunii Aliantei in abordarea aspectelor majore de securitate in special in Sudul Afganistanului, preluarea graduala, de catre armata afgana, a responsabilitatilor legate de  propria securitate, precum si cresterea coorodonarii cu celelalte organizatii  internationale.
Ministrul Apararii, Teodor Melescanu si seful Statului Major General, amiral doctor Gheorghe Marin, au participat, joi si vineri, la Reuniunea Informala a Ministrilor Apararii (RIMAP) din tarile membre NATO, desfasurata la Vilnius (Lituania). Din delegatia romana prezenta la Vilnius au facut parte ambasadorul Romaniei la NATO, Sorin Ducaru, si seful Reprezentantei Militare a Romaniei la NATO si UE, general-locotenent Sorin Ioan.
(Sursa: Mediafax)

 08.02.2008 Melescanu: Romania isi mentine contributia la KFOR la nivelul actual