harta site | cautare
 
 
 Home  Summit  Media  NATO  Romania  Bucuresti 
 
 Home > Media > Centrul de presa > News
 
Inapoi

Bucurestiul va functiona normal pe perioada summitului NATO
Bucurestiul va funcţiona normal în perioada summitului NATO din punctul de vedere al tuturor utilităţilor publice, a dat asigurări joi purtătorul de cuvânt al MAE, Ilie Bănică. „Trebuie înţeles că, din punct de vedere social, economic, al transportului în comun, din punctul de vedere al tuturor utilităţilor publice, Bucureştiul va fi un oraş care va funcţiona normal în perioada summitului”, a arătat Bănică.  El a reamintit că MAE a iniţiat un proiect de hotărâre de Guvern prin care propunea ca zilele de desfăşurare ale summitului - 2, 3 şi 4 aprilie - să fie stabilite ca zile libere pentru bucureştenii din sectorul public. MAE şi MIRA vor amenda însă acest proiect de act normativ astfel încât să se contribuie la diminuarea traficului în Bucureşti, dar fără a însemna că se vor închide instituţiile publice.
De asemenea, pentru cazarea delegaţiilor oficiale au fost rezervate 14 hoteluri din centrul oraşului, iar alte 16 pentru cazarea reprezentanţilor mass-media. Dintre aceste hoteluri, 6 sunt deja rezervate la capacitate maximă. în acest context, Bănică a reamintit că acreditarea jurnaliştilor se realizează pe pagina de internet a NATO, iar termenul limită este 29 martie.
Purtătorul de cuvânt al MAE a menţionat că, prin diferite hotărâri de Guvern, au fost suplimentate bugetele instituţiilor implicate în organizarea summitului, care au finalizat în mare parte achiziţiile de bunuri şi servicii. In prezent bugetul reuniunii la nivel înalt a Alianţei Nord-Atlantice este de 92,309 milioane lei, reprezentând aproximativ 25,6 milioane de euro.
Ministrul Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, va participa pe 6 martie la reuniunea Consiliului Nord-Atlantic, la nivel de miniştri ai afacerilor externe, care va reprezenta ultima ocazie pentru şefii diplomaţiilor din cele 26 de state membre ale NATO de a trece în revistă agenda tematică a summitului de la Bucureşti. Printre temele de pe agenda Consiliului se numără procesul de extindere a NATO, parteneriatul NATO-Rusia sau implicarea NATO în Rusia.

(Sursa: Rompres)