harta site | cautare
 
 
 Home  Summit  Media  NATO  Romania  Bucuresti 
 
 Home > Media > Centrul de presa > News
 
Inapoi

Sefii de delegatii la summit-ul NATO se deplaseaza cu Mercedes, restul oficialilor, cu Ford
Şefii delegaţiilor prezente la summit-ul NATO se vor deplasa cu 69 de limuzine Mercedes, în timp ce alte 396 de autoturisme Ford vor fi folosite pentru restul membrilor delegaţiei, a declarat, pentru MEDIAFAX, Victor Micula, secretar de stat în MAE pentru organizarea summit-ului.
Potrivit sursei citate, dintre cele 396 de autoturisme Ford, care vor fi utilizate pentru deplasarea miniştrilor şi a celorlalţi oficiali, 69 sunt microbuze "unu plus opt" - Ford transit.
Autoturismele au fost puse la dispoziţie organizatorilor de către cele două companii, care au sponsorizat astfel organizarea summit-ului. Sponsorizarea a constat din punerea autoturismelor la dispoziţia organizatorilor timp de două săptămâni, plata asigurării, înmatricularea şi pregătirea şoferilor, care sunt români şi provin de la SPP, MAp, MIRA, SRI, STS, Camera Deputaţilor si Senat.
Organizatorii au pregătit pentru delegaţiile oficiale 17 trasee de transport aeroport - hotel, hotel - Palatul Parlamentului, Palatul Parlamentului - locaţii evenimente culturale, dar şi un traseu între Palatul Parlamentului şi Cercul Militar Naţional unde se va desfăşura Forumul Transatlantic. Alte zece trasee au fost stabilite pentru jurnalişti, în total urmând să fie utilizate 440 de autobuze, microbuze şi autospeciale pentru bagaje.
Alături de Ford şi Mercedes, din Comitetul de sponsori al summit-ului fac parte şi Microsoft (care va contribui cu soft precum şi cu asistenţă pentru descărcarea ştirilor privind summit-ul pe celular), Hilton (care oferă o reducere zilnică de 5% pentru invitaţii părţii române), Borsec, cramele Halewood, Elbit Sisteme şi Muzeul Naţional de Istorie (care va găzdui, începând din 17 martie, Expoziţia NATO).
Contribuţiile acestora, atât financiare cât şi în natură, au fost evaluate până în prezent la suma de 4,464 milioane lei. Potrivit lui Victor Micula, este posibil ca din comitet să facă parte şi alţi sponsori, iar organizatorii speră că în final sponsorizarea totală va atinge nivelul de 2 milioane de euro.
întrebat în legătură cu numărul de străzi care vor fi blocate în Bucureşti, în perioada summit-ului, Victor Micula a apreciat că pe trasee vor exista benzi pentru coridorul oficial, urmând ca în rest să se circule liber. Restricţii vor exista doar în jurul Palatului Parlamentului.

(Sursa: Mediafax)